Kategorier
Artiklar

Pianoflytt Stockholm – vanliga frågor 

Bör man genomföra en pianoflytt i Stockholm på egen hand – och i så fall, hur går man tillväga? I den här texten ska vi fokusera på de lite mer speciella flyttarna i allmänhet och en pianoflytt i synnerhet. 

Många som provat att flytta ett piano eller någon annan typ av tyngre, mer värdefull sak ur bohaget har snabbt blivit varse om att det är långt ifrån en enkel uppgift. I synnerhet om man bor på ett högre våningsplan. 

Rent generellt så är det, paradoxalt nog, enklare att lyfta saker uppåt än att bära nedåt och det blir således lite enklare att bära in saker än att bära ut dem vid en flytt. Här nedan tänkte vi titta närmare på en pianoflytt i Stockholm och göra det genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande: 

Vad ska man tänka på vid en pianoflytt i Stockholm? 

Viktigast är att man planerar. Mät pianot och mät sedan upp exempelvis avstånd i trappan och vid passager. Finns en hiss så kolla måtten i denna – och även högst antal tillåtna kilon. Tänk på att slå in pianot i ett skyddande lager av bubbelplast. Det handlar om ett känsligt instrument och minsta stöt kan ge väldigt fula skador. Vid bärande så använd med fördel bärremmar och lyft tillsammans som en enhet. Remmarna gör att vikten kan fördelas jämnt mellan er – oavsett längd. Dessa tillåter även viss vila. Då ni väl bär så måste ni vara uppmärksamma och kommunicera mellan varandra. 

Finns det professionell hjälp för en pianoflytt i Stockholm? 

Ja, det finns flyttföretag som erbjuder detta som en unik tjänst. Med detta så garanteras du ett instrument som kommer fram i ett stycke och som behandlas på ett rakt igenom professionellt sätt. Företagen kan exempelvis använda sig av liftar och kranar om det krävs och ta pianot på utsidan av huset. Du kan dessutom använda Rut-avdraget för detta och dra av halva kostnaden på din deklaration.